torstai 5. huhtikuuta 2012

H-hetki lähestyy!

Huomenna perjantaina hyppäämme autoon ja suuntaamme viikonlopuksi vanhempieni luo. Perjantai-iltana käymme moikkaamassa kaveriani ja tämän avomiestä, joka täyttää pyöreitä. Lauantaina olisi tarkoitus käydä katsomassa sukulaisia ja kerätä heiltä mukaan kaikki ylimääräiset sanomalehdet, sekä siivota auto ulkoa ja sisältä. Ilta varmaan menee perinteisesti saunoessa. Ja sunnuntaina herätään reippaina hakemaan hauva-vauvaa! Kolme yötä, niin meillä on oma koira!

Kun tuomme pennun kotiin, se matkustaa repsikan jalkatilassa. Muita vaihtoehtoja meillä ei edes ole, koska meillä on pakettiauto. Siksi auto on hyvä siivota sisältä, ja hakumatkalle pitää muistaa ottaa mukaan huopa, vesikippo ja vettä. Jos pentu on stressaantunut, se läähättää, jolloin se menettää nestettä. Saamme kasvattajalta mukaan ruokasäkin, eli pennelille on tuttua ruokaa, kun se saapuu uuteen kotiin.

Teen tässä parhaillaan muita viime hetken järjestelyjä. Eli kierrän kaikki nurkat, ettei missään ole mitään pureskeltavaksi sopimatonta, rullaan matot pois ja tiskaan koiran uudet kipot puhtaiksi. Lisäksi viherkasvit pitää nostaa korkealle ja siivota eteisestä kengät kaappiin piiloon. Talon voisi myös imuroida vielä kerran läpi. En halua pelästyttää pentua imurilla, kun se vasta tutustuu paikkoihin.

Nukkumajärjestelyjä olen miettinyt kovasti. Lähtökohta on siis se, että koiran paikka ei ole makuuhuoneessa. Oviaukkoon on jo hankittu vauvaportti, ettei koira pääse huoneeseen, mutta se pystyy kuitenkin näkemään ja haistamaan meidät. Ongelmana on oma makuupaikkani. Nukunko ensimmäiset yöt pennun lähellä olohuoneessa tai eteisessä, vai nukkuisinko makuuhuoneen lattialla heti vauvaportin takana.  Jos nukkuisin ensimmäiset yöt portin välittömässä läheisyydessä, olisi siitä jatkossa lyhyt matka siirtyä pikku hiljaa omaan sänkyyn. Olohuoneesta on makkariin vähän pidempi matka, eli saisin nukkua lattialla ainakin parisen viikkoa, jos siirrän petiäni vähitellen makuuhuoneen puolelle.

Kolmas vaihtoehto olisi tietenkin antaa pennun nukkua ensimmäiset yöt makuuhuoneessa, ja siirtää sen petiä vähitellen portin toiselle puolelle. Tämä vaihtoehto tuntuu kyllä pentua kohtaan epäreilulta, jos se ensin pääsee makuhuoneeseen lähelle meitä, ja yht'äkkiä sillä ei ole oikeutta päästä sinne.

 Eiköhän tämä tästä järjesty. Uskotte varmaan, miten paljon meitä jännittää! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja terveiset