perjantai 30. maaliskuuta 2012

Tarvikeostoksilla

Alkuviikosta kävimme Kodin Terrassa ostamassa komeroomme säilytysjärjestelmän, ja shoppailin samalla muutamia koiran tarvikkeita.

Kasvattaja antaa siis pennun mukaan pentupaketin. Koska sen sisältö ei ole vielä täysin selvillä, niin emme ostaneet esim. kynsileikkureita. Ne kun voi ostaa pian sen jälkeen, kun pentu on kotiutunut.

Meillä on nyt siis

-juoma- ja ruokakippo
-muovialustoja yllä mainituille
-leluiksi vetoköysi, purulelu, pallo

Omista nurkista löytyy pahvilaatikko, josta on tarkoitus askarrella pennulle pieni pesä. Mitään varsinaista pentukoppaa emme osta, koska leot kasvaa hetkessä liian isoiksi niihin. Meillä on myös pieni patja ja ylimääräinen huopa, jotka pentu saa käyttöönsä. Olen soitellut läpi sukulaisia ja pyytänyt heitä säästämään meille sanomalehtiä pissa-alustoiksi.

Tänään kävimme Mustissa&Mirrissä ostamassa hajuja neutraloivaa pesuainetta, jos joskus vaikka sattuu vahinko. Yht'äkkiä hyllyjen välissä vilahti leonbergin pentu! En ole vielä ekspertti, mutta veikkaan sen olleen noin 4-5 kuukautta vanha. Ainakin se oli pelkkää jalkaa :D Teki kovasti mieli mennä rapsuttelemaan ja tutustumaan, mutta pentu oli sen verran villillä päällä uudessa ympäristössä, että tyydyin tiirailemaan sitä kauempaa.

Olipa se hauska sattuma. Liekö jokin merkki vai mikä...

3 kommenttia:

  1. Vinkki, vinkki: Me käytettiin meidän karvasten sisäsiisteyskasvatuksessa näitä:

    https://www.tenakauppa.fi/ihonhoito-hygienia-haavanhoito-tuotteet/tena-underlag-60-x-60-cm/

    Tosi käteviä, kun pissa imeytyy siihen alustaan, eikä näin ollen pääse leviämään ympäri kämppää. :) Näitä pissa-alustoja myydään myös useimmissa eläinkaupoissa, mutta nuo tenakaupan alustat ovat aivan samoja ja tulevat postikulujenkin kanssa kpl-hinnaltaan edullisemmaksi, kuin ne eläinkaupan alustat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Täällä meillä päin on eräs liike, joka on erikoistunut myymään hygieniavälineitä tervydenhuollon ammattilaisille. Sieltä saa myös vastaavanlaisia alustoja. Täytyy katsoa, jos siellä kävisi vähän kurkkimassa hintoja.

    Olen kuullut, että pennulle on hyvä olla uudessa kodissa tarjolla pissa-alusta samasta materiaalista, kuin mitä kasvattajan luona on ollut. Eli pitää sitten vaan peittää se alusta muutamalla lehdellä.

    Meillä on tähän asti ollut murheena takapihan kunto. Viime syksyisten maanrakennustöiden jäljiltä se on pelkkää savipeltoa, eikä maa ime lainkaan sadevesiä tai sulanutta lunta. Eilen meillä kävi yksi paikallinen urakoitsija katsomassa mitä pihalle voisi tehdä. Eli vanhaa savea kerros pois ja multaa tilalle, niin saadaan nurmikko kasvamaan. Lisäksi täytyy tehdä pari pientä ojaa, jotta ylimääräinen vesi valuu pihalta pois.

    Tämä operaatio tapahtuu jossain vaiheessa huhtikuuta, olettaisin ainakin näin. Kun pentu tulee, pitää varmaan opettaa sitä tekemään tarpeensa ulos tuossa meidän pihatiellä, joka on sorastettu. Kaikkialla muualla tontilla on niin paljon savea ja mutaa, että sitä tulisi sisälle varmaan puoli koirallista per pissatuskerta :D

    VastaaPoista
  3. Juu niin mekin aina välillä tehtiin, että peitettiin sanomalehdellä se alusta. Varsinkin silloin, kun alustat olivat loppumaisillaan. Onnistuu se niinkin. ;) Meidän koirat osasi tehdä myös pelkälle sanomalehdelle, vaikka kasvattajan luona olivat tottuneet tekemään pelkästään noille pissa-alustoille. Aika nopeasti pentu oppii sen uuden materiaalin tassujen alla, kunhan vaan alustat pidetään aina samassa paikassa ja jos/kun pentu alkaa tekemään tarpeitaan väärään kohtaan, niin nostaa joka kerta siihen paikkaan mihin ne tarpeet on tarkoitus tehdä. :)

    Niin ja tervetuloa vaan pitkäkarvaisen koiran omistajaksi! Se ei aina ole kauhean ihanaa, varsinkaan syksyisin ja keväisin ja sade-ilmoilla. Kuraa ja likaa tulee sisälle masu- ja jalkakarvojen mukana 5 kg per lenkkikerta. :D Mutta silti oon aina tykännyt enemmän pitkäkarvasista koirista. Mun mielestä koiralla pitää olla karvaa! :) Vaikka kaikki koirat ovatkin ihania. <3

    VastaaPoista

Kysymykset ja terveiset