tiistai 10. huhtikuuta 2012

Emma kotiutuu

Emma on todella reipas ja rohkea leo-tyttö! Se ei yhtään pelkää astian- tai pyykinpesukonetta, kuistin edustan keikkuvia rappusia tai pihalla tuulen riepottamia pressuja.

Ensimmäinen yö meni vähän itkiessä.  Menimme Samin kanssa ensin omaan sänkyymme, mutta pimeys ja yksin jääminen saivat vuffen hätääntymään. Se vinkui ja poukkoili pitkin taloa. Lattialle tuli pissat ja kakka. Siirryin makuuhuoneen oviaukkoon vauvaportin tuntumaan, mutta Emma yritti purra porttia. Vaihdoin petipaikkani suosiolla sohvalle. Aluksi hauveli yritti kiivetä sohvalle, mutta ohjasin sen joka kerta alas. Lopulta se rauhoittui sohvan viereen lattialle, kun tajusi, että käteni silittää vasta kun hän lakkaa puremasta sitä. Pihalla käytiin muutaman kerran.

Tuo pentu ei sisällä pissaa millään sanomalehdille. Ollaan imeytetty lätäköistä pissaa lehdille, mutta vain kerran on pissa osunut oikeaan paikkaan. Onneksi Emma tulee rohkeasti ulos ja pissaa heti sinne päästyään. Yhdellä pissatuskäynnillä Emma pinkoi suoraan mutaan. Siitä seurasi tietenkin tassujen pesu, mikä ei ollut yhtään hyvä juttu. Ruoka on maistunut nihkeästi. Nappulat ja piimä menevät paremmin erikeen kuin sekoitettuna. Lisäksi Emma ei syö yksin, vaan jomman kumman meistä pitää olla läsnä. Nappulat jäävät helposti lattialle pyörimään, koska pentu jaksaa keskittyä sen kolme sekuntia. Kun me leikimme syövämme samoja nappuloita, tulee hän nopeasti paikalle ja ottaa osansa. Toivotaan, että ruokailu sujuu tänään ilman leikkimisiä.

Pentulaatikossa Emma oli nauhaton pentu, eli se ei ole tottunut kaulapantaan. Saimme kasvattajalta nahkapannan, mutta se on todella jäykkä ja hankala saada paikalleen. Sitä ei saa nopeasti napsautettua kiinni, eikä pennun pinna kestä odottaa. Se alkaa pistää vastaan. Myöskään pentupaketissa tullut kampa ei ole kiva, koska se on niin tiheä, että se tukistaa jos on takkuja. Totuttelemme näin alkuun harjaamisen saloihin vanhalla hiusharjallani, jossa on pyöreät muovipiikit. Sami opetti aikansa kuluksi Emmalle istu ja maahan käskyt. Eilen ne sujui, tänään menee vähän nihkeämmin. Tyttö alkaa selvästi kotiutumaan, koska tänään on ollut vähän riehumista ja niskurointia ilmassa.

Viime yönä käytiin parin tunnin välein ulkona, eikä vahinkoja tullut sisälle ollenkaan! Nukuin taas alkuyön sohvalla ja Sami otti vahtivuoron aamuyöstä. Välillä pentu heräili ja ihmetteli kun kukaan ei leikitä. Onneksi hän tyytyi pieneen painimatsiin pahmolelujensa kanssa ja kävi sitten taas nukkumaan. Jos pentu nukkuu taas iltapäivällä yhtä paljon kuin tähänkin asti, voisimme harjoitella yksinjäämisen alkeita.



Smile! :)

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana vaavi! <3 Kuullostaa hyvin tutulta kaikki tuo pissat väärään paikkaan, yölliset vinkumiset ja ruokahaluttomuus. Ruokahalut kasvaa sitten koirankin myötä. =) Meillä alkoi jo helpottaa kaikki nämä sattumukset ensimmäisen - parin viikon jälkeen. Tsemppiä ja onnea palleroisesta!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vertaistuesta! Täällä ollaan vaivuttu välillä lähes epätoivon partaalle. Miten tuolla hurtalla ei voi olla nälkä?!?!? Ei suostu syömään ilman että siinä on jompi kumpi vieressä mukamas ruokailemassa. Onko sillä iskostunut selkäytimeen, että ruuasta pitää aina taistella toisten kanssa?

    VastaaPoista
  3. Kaikki mitä oot tähän mennessä kirjottanu kuullostaa hyvin tutulta. Kummankin koiran kanssa koettu samat jutut. :) Kannattaa vaan pitää kiinni säännöllisestä ruokarytmistä, eikä opettaa siihen että joku on aina siinä vieressä vahtimassa syömistä. Ruokakippo nostetaan pois 15 min kuluttua, jos ei ole tyhjentynyt. Pentu oppii sillä sen, että ruokaa ei ole aina saatavilla kun huvittaa. Kyllä pentu syö sitten kun sillä on oikeasti nälkä. Ja yleensä ne ruokahalut löytyy tossa muutamien viikkojen kuluttua, kun alkaa kunnon kasvupyrähdys. Sitten pentu yleensä syökin kuin hevonen (ainakin meillä kävi niin)! Eli nou hätä. :) Nuo yölliset vinkumiset on kyllä todella hermoja raastavaa, muistan sen kuin eilisen. Mutta joka kerta kun vaan jaksaa jättää huomioimatta, niin se on aina lähempänä niitä levollisia öitä. Ja meidän kasvattaja rohkaisi ihan kieltämään pentua, jos tosi kovasti ulisee. Meijän kummatkin koirat tykkäs pentuna vähän kakata jokapuolelle kämppää, koska niillä on vieläkin semmonen tyyli että ne kävelee samalla kun kakkaa. :D Mutta ainakin pissat hoitui aina oikeeseen paikkaan. Jos oot huomannu jonku tietyn paikan missä Emma tykkää käydä tarpeillaan sisällä, niin kokeile laittaa ne lehdet siihen kohtaan. Ja tosiaan aina vaan muistaa nostaa siihen oikealle paikalle, jos pentu alkaa tekemään tarpeitaan väärään kohtaan. Jaksamisia! P.S. Jos tuntuu, että tarviit vertaistukea/vihjeitä enemmänki, niin laita vaikka meiliä. Vastaan ihan mielelläni. :) koheltajaposti (ät) rocketmail.com

    VastaaPoista
  4. Ollaan pidetty säännöllisistä ruoka-ajoista kiinni ja vähennetty namien määrää. Emma saa ruokaa klo 6, 12 ja 18. Pitkin päivää sille on tarjolla pieniä määriä piimää ja vettä. Piimän määrää piti lisätä, koska hauvelilla on ulkona uusi huvi: se syö kiviä! Jotkut sanoo, että se on ihan normaalia, eikä tarvii huolestua. Kasvattaja puolestaan sanoi, että tapa on kitkettävä pois, koska kivet ovat sille vaaraksi. Ollaan yritetty pihalla tarjota nameja kivien sijaan ja houkutella Emmaa leikkimään, mutta se piru haluaa vaan järsiä niitä kiviänsä :(

    Eilen Emmalla tuli kakat sisälle. Päätin kokeilla sellaista kikkaa, että töpöttelin vähän kakan hajua sanomalehtien väliin. No nyt on sitten alkanut lehdille pissaaminen sujua. Tosin nyt se ei enää pissi taikka kaki ulos... Äiti on vähän väsynyt...

    VastaaPoista

Kysymykset ja terveiset