keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Onko Emman piha pilalla?

Meidän juhannus sujui todella rauhallisesti. Sami meni perjantaina yövuoroon, joten lauantaina nukuttiin koko perhe pitkään. Iltapäivällä sitten suunnattiin pakun nokka kohti mummolaa ja mökkiä. Mökillä Sami yritti houkutella  Emmaa uimaan. Vesi oli liian kylmää uimiseen, mutta kahlasimme Emman kanssa rannassa. Emma kasteli taas vain mahansa. Se ei uskaltanut vielä "antautua" vedelle, eli olisi nostanut tassut pohjasta ja alkanut polskia. Kunhan järvivesi vielä lämpiää ja mekin uskallamme mennä kunnolla uimaan, niin eiköhän Emmakin  sitten seuraa perässä ja opi polskimaan.

Juhannuksen jälkeen ei palattukaan ihan normaaliin arkeen. Olen varmaan aiemmin maininnut, että meidän talomme valmistui vasta viime talvena. Nyt oli tarkoitus maalata talo ulkoa, mutta säät eivät ole sitä sallineet. Vesku-eno tuli mummolasta meidän mukaamme maalaustalkoisiin, jos tiistaina olisikin ollut aurinkoista, mutta ei ollut. Emma oli hieman ihmeissään, kun se hyppäsi pakusta ja näki Veskun meidän pihassa. Vesalle tehtiin yöksi peti olohuoneen lattialle. Emma tuli ulkoa pissareissulta ja oli haltioissaan uudesta hienosta pedistään. Vesku sai nukkua sohvalla. 






Tiistaina meille pölähti talkoohommiin myös mummu ja pappa. Se maalaus tosiaan jäi tekemättä, mutta tiistaina täällä oli kova trafiikki, kun maanrakennusurakoitsija tuli tekemään meidän pihaa! Eli nyt tontille on levitetty sepeliä ja multaa. Sepeli ei ole vielä painunut, eli se on todella pehmeää jalkojen alla. Multaan on puolestaan lisätty possunkakkaa lannoitteeksi, eli täällä leijuu hyvät aromit. Emma on vähän pulassa tuolla ulkona. Hänen hieno savipeltonsa on aivan myllätty! Uusi multa upottaa tassujen alla, se haiseekin oudolle, eikä äiskä anna syödä sitä. Palloakaan ei saa pelata, ennen kuin nurmikko on alkanut kasvaa. Sora on niin pehmeää, ettei siihen voi edes pissiä! Voi kökkö! :(



Eiköhän Emman mieli muutu, kunhan se nurmikko tosiaan alkaa kasvaa, ja pihasta tulee ihanan pehmeä lekottelupaikka :)

Siinäkin riitti ihmeteltävää, kun mummu, pappa ja Vesku nukkuivat kaikki kolme olohuoneen lattialla, Emman paikalla! Onneksi Emma antoi vieraiden nukkua rauhassa ja kävi tassuttelemassa heidät hereille vasta aamulla. Se itse nukkui kohteliaasti eteisessä.



1 kommentti:

  1. Moi, sain vinkin blogistasi toisesta blogista ja tuli heti luettua koko blogisi :) Itelläni on 4 kisua , joista yhtä ulkoilutan JOKA PÄIVÄ ainakin 2h (luulee olevansa varmaan koira) ja meillä on hirveen monta koira kaveria :)Todella kaunis teidän Emma :) t: Niina ja 4kisua

    VastaaPoista

Kysymykset ja terveiset