maanantai 2. helmikuuta 2015

Emman kuulumiset / Blogin lopetus

Hei kaikki! Nyt pikaisesti päivittämään Emma-leonbergin viimeisimmät kuulumiset. Samalla "taputtelen" tämän blogin lopullisesti pois, eli tämä on viimeinen päivitys.


Emmalle kuuluu hyvää! Se täyttää nyt helmikuussa 3 vuotta. Vuosi sitten kävimme lonkka- ja kyynärkuvissa. Niistä tuli loistavat tulokset 0/0 ja A/B. Hyvä Emma! Silmät on vielä tutkimatta.

Emmasta on myös tullut isosisko! Lokakuussa laumaamme liittyi pikkuinen Vilma. Vilma on rodultaan Welsh corgi cardigan, värityksenä tricolor. Virallinen kennelnimi on Kiiramannan Iitin Tiltu.

ihanat <3
Tyttöjen yhteiselo sujuu todella hyvin! Aluksi Emma leikki Vilman kanssa liian rajusti, painoi tassulla selkää, jne. Sitten Vilma reipastui ja alkoi retuuttaa Emmaa hännästä, korvista, peppuvilloista, jne. Emman piti opetella antamaan Vilmalle takaisin samalla mitalla :D Nyt meillä painitaan nätisti (Emma sätkii maassa jalat kohti taivasta ja Vilma tekee hyökkäyksiä sen kimppuun vuoroin oikealta ja vasemmalta) ja mennään välillä jopa hippaa.


Ruuan suhteen ei ole mustasukkaisuutta, kun molemmilla on omat sapuskat. Vilma vain on sellainen orava, että se piilottelee kaikkia hyviä herkkuja pitkin kämppää, unohtaa ne herkut sinne piiloon ja sitten Emma käy syömässä ne parempiin suihin. Jos näille antaa kokonaiset possunkorvat, niin Emma ahmii ensin omansa ja käy sitten nappaamassa Vilmalla kesken olevan korvan. Vilmalle pitää aina lohkaista pienempi pala korvaa, jotta se saa sen syötyä samassa ajassa kuin Emma omansa. Lenkilläkin homma sujuu, paitsi mulla ja Samilla on aina talutushihnat solmussa. Koirat osaavat mennä kyllä ihan nätisti... ;)


Nyt aikuisuuden myötä Emmalla on ilmennyt yksi käytösongelma. Se ei hyväksy pelkääviä ihmisiä lähelleen. Emma aistii lenkilläkin  jo kaukaa, jos vastaantulija jännittyy, ja silloin alkaa haukkuminen. Emman käytös ei ole aggressiivista. Se ei käy päälle, mutta ilmoittaa kyllä äänellään, jos haluaa toisen pysyvän kaukana. Lisäksi se ei siedä suoraa katsekontaktia (silmiin katsomista) vierailta ihmisiltä. Otin ongelman hoitaakseni ja olemme käyneet tammikuun ajan koirakoulussa opettelemassa yleistä rauhoittumista ja kontaktin ottamista. Koirakoulussa kaikki sujuu hyvin. Emma on ainoa narttu, muut koirat uroksia ja saahan siellä aina nameja, kun tottelee äiskää! Ihan paras paikka! :D


Koirakoulu tuo selvästi uutta sisältöä ja innostusta Emman elämään. Olen pohtinut jonkun uuden harrastuksen aloittamista, paras voisi olla jäljestäminen. Kaverikoiraksi tms. siitä ei selvästi ole.  Mutta mulle se on maailman paras koira ja ihanin karvaturri, mitä maa päällään kantaa <3


Hyvää Vuotta 2015 kaikille karvakorville ja heidän omistajilleen nyt ja jatkossa. Tämä blogi ei enää päivity.