maanantai 8. lokakuuta 2012

Histiosytooma

Olemme Samin kanssa viettäneet pari viikkoa levottomia hetkiä, kun Sami yksi päivä löysi Emman vasemmasta lonkasta, ihon pinnasta noin pikkusormenpääni kokoisen, ihonvärisen patin. Parin viikon aikana sama patti moninkertaisti kokonsa, paisuen noin peukalonpääni kokoiseksi ja väriltään se muuttui tummanpunaiseksi. Emma ei onneksi itse liiemmin välittänyt kyseisestä patista: se ei aristanut, eikä Emma pureskellut taikka nuollut sitä.

Tänään sitten päästiin eläinlääkäriin näyttämään pattia. Onneksi kyseessä on vain histiosytooma-tyyppinen ihotulehdus. Ei mitään käsitystä, mikä on histiosytooma, mutta hoidoksi saatiin fuciderm-rasvaa ja pesuja Betadine-liuoksella. Ei siis mikään vakava juttu. Patilla tosin kestää kauan parantua, jopa kolme viikkoa voi kestää. Emma sai kaulurin siltä varalta, että se innostuu itse hoitamaan haavaa pureskelemalla ja nuolemalla.

Nyt sillä ei ole kauluria, koska koira vain törmäili joka paikkaan kaulurin kanssa. Se myös tuntuu unohtaneen kaljun läikän kankussaan, vain muutaman kerran ollaan jouduttu estämään sitä nuolemasta pattia. Laitoin kasvattajalle viestiä, että miten nyt toimitaan, kun toisella on kalju kankku ja punainen patti, että voiko niiden kanssa mennä pentunäyttelyyn. Tarkoitus kun oli ilmoittaa Emma marraskuussa pidettävään Best In puppy-showhun....

Sain jatkaa töissä vielä kaksi viikkoa. Emmalla on siis huomenna edessään ensimmäinen päivä vallan yksin kotona. Mitenkähän se pärjää sen 8 ja puoli tuntia? Sotasuunnitelmaan kuuluu jättää olohuoneen sälekaihtimet kiinni, ettei hurja laumanvartijamme ota suotta tehtäväkseen valvoa koko naapurustoa terassin oven lasi-ikkunan kautta. Ovikellokin pitää napsauttaa pois päältä, ettei naapuruston kersat vain käy rimputtelemassa sitä. Vettä pitää jättää maltillisesti tarjolle, ettei lattiat ui pissasta ja piilottaa vaikka yksi naudankorva jonnekin koloon, mikä on sitten iloinen yllätys kun Emma sen sieltä löytää. Ja aamulla olisi tietenkin hyvä, jos Emma malttaisi kakata, niin ei tarvitse koko päivää kärsiä.

Katsotaan mitä tapahtuu ja raportoidaan sitten miten koira pärjäsi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset ja terveiset